Mini poletni roman (5.poglavje)

Opazovala sem Kodranko, ki je stopicljala za Lady Opium. Izgledalo je, kot da se ji bo ravnokar obesila na hrbet. Ostala tri dekleta, ki so tudi padla prvo avdicijo, so hodila pet metrov za njima. Kakšna piflarka je ta Kodranka. Ali je to mogoče ena izmed tistih ljudi, ki so že od samega začetka odločeni, da se bodo povzpeli na vrh. Mislim, halo? Padla si avdicijo. Očitno nisi tako nadarjena.
Lady Opium je izgledala izredno nedolžno. Imela je belo obleko, ki je opletala okoli nog,  blond lase spete v figo in obraz, ki so ga krasila rdeča lička. Kot da bi jo nekdo najel za angela, ki usmerja moralne kompase ponorelih striptizet.
No, khm. Jaz nisem kaj boljša. Kaj pa naj naredim? Lajf je lajf.

Okoli Red Velvet se je začelo zbirati veliko deklet. Globoko sem vdihnila in se odpravila proti gruči. Upam, da so morebitne bodoče striptizete nekoliko manj piflarske kot pa tista Kodranka.
“Black Angel, izvoli formular,” je izstrelila Red Velvet. V roke mi je potisnila kup listov, ki sem jih morala izpolniti in pa črn kemični svinčnik, na katerem je pisalo “Exotic.” Oh, kakšna promocija. Kaj pa počnejo s tem? Ali moški, ki pridejo v klub, dekletom na riti rišejo mreže, ki jih zapolnijo s križci in krožci?
Z velikimi črkami je na prvem listu pisalo PSIHOLOŠKI TEST. Mislim, kaj? A zdaj moram biti pa še osebnostno zrela za “kurbnhaus”? Mogoče pa merijo, kako nizek IQ imamo.
“Napišite samo ime in priimek ter vaš naslov. Ostalo boste izpolnile kasneje,” je naznanila Red Velvet.
Kar oddahnila sem si. Nisem bila pripravljena na dodatno psihično mučenje. Že sama prisotnost Red Velvet je v pogon spravila moje žleze lojnice, znojnice ali kako se jim že reče.

Red Velvet nas je napodila ob stransko steno pri odru. Tam smo čakale na naš nastop. 
Zaposlena dekleta so se posedla na črne kavče, tiho pogovarjale med seboj in se na vsake toliko časa srepo zastrmele v nas, novinke. V rokah so imele ocenjevalne liste in verjetno tudi eksotične kemične svinčnike. Če me bo katera slabo ocenila, ji ga bom nekam zapičila. Ampak verjetno bi se tam notri izgubil. He, he.

“Pozdravljena dekleta na mesečni avdiciji Exotic kluba. Danes boste morali zbrati vse moči in znanje iz preteklih let. Tukaj smo izbrali najboljša dekleta iz celotne Evrope. Od vas pričakujem, da se boste odlično odrezale. Samo ena bo vredna naziva Black Angel,” je slovesno spregovorila Red Velvet.
Fak, upam, da ne bom prva. Ker če bom prva in se bom slabo odrezala, bo to res sramotno. Vse druge bodo boljše od mene. Če pa bom dobra, potem se bodo trudile vse, da bi bile boljše od mene. Vloga prve nastopajoče striptizete je res nehvaležna zadeva.

Iz zvočnikov je zahreščala glasba. “Sex bomb, sex bomb, you’re a sex bomb …”
Mah, spet ta komad. Kako klišejsko. A se nič drugega ne spomnijo?
Dekleta zraven mene so začela ploskati. Večinoma so bile same dolgolaske. Lasje so jim na vsake tri sekunde odkrivale obline in videti je bilo, da se neskončno zabavajo.
Z rokami so začele kriliti po zraku. Levo, desno, levo, desno, plosk, plosk, plosk. Ne vem, ali so spile kakšen “welcome drink”? Ker potem bi se nekoliko bolje počutila. Pač, pijane so.
Tudi jaz sem začela ploskati. Verjetno sem izgledala izredno nenavdušeno. Počutila sem se kot ovca. Kaj pa, če bi delali tako: levo, desno, levo, desno, beee, beee, beee. Ne vem, mogoče imam previsok IQ za tole beznico.
Oh, čutim, da se mi z vsakim ploskom in zamahom IQ vztrajno niža. Eksponentno pada. Oh, kako sem pametna. Sploh ne potrebujem tistih psiholoških testov.
“Taaatjaanaaa, pridi na oder. Ali boš ti eksotični Black Angel? Dokaži se!” je Red Velvet zavpila v mikrofon.
Za hip me je zbodlo v srcu in verjetno še kje drugje. Oh, vsaj ploskati mi ne bo treba.

Povzpela sem se na oder. Glasba je takoj prenehala, dekleta pa so še vedno ploskala.
“Oh, kakšno navdušenje, moje punce! Takšen kolektiv si vsi želimo imeti. Mlade, ambiciozne in energične!” je regljala Red Velvet.
Res ne vem, zakaj sem se podala v to. Ali sem jaz čudna, ali pa so drugi? Na to vprašanje, ki sem si ga že večkrat zastavila, ne znam odgovoriti. Pa saj v resnici nisem lena. Samo ta skupinska hiperaktivnost in blejanje mi res ne odgovarjata.
Red Velvet se je dotaknila moje rame. “No, tvoje vrednote? me je zmedeno gledala.
Pismo, čisto sem se zamislila. Verjetno me je to vprašala že tretjič.
“L, l, lojalnost do strank, skupinski duh, kvalitetna zabava,” sem zrecitirala. To nam je vedno govoril Dani.
“Ne. Katere so tvoje vrednote?” je prevzela besedo Red Velvet.
Hmm, a tukaj prevladujejo osebne vrednote? Pha.
“L, l, ljubezen? Družina?” sem nadaljevala.
Polovica njenega obraza, ki je bila obrnjena proti meni, je izražala neopisljiv hlad, ki je zamrznil moje žleze znojnice, druga polovica obraza, ki je bila obrnjena proti publiki, pa je ostala nespremenjena.
“Okej, dovolj besed, pojdimo raje k dejanjem. Izkaži se!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja