Dnevnik Štefke, učiteljice, ki komentira komentarje na 24ur.com

Oh, ne vem, kdo ima čas pisati komentarje na strani 24. ur. Včasih sem jih še rada prebrala. Za foro. Zdaj, po letih učiteljevanja, se mi zdi branje komentarjev na članke, ki so vezani na učitelje, brezvezno. Pač, večinoma vsi pišejo v smislu:

“Učitelji delajo samo do 12-ih, za trak naj grejo delat.”

“Znižajmo jim plače.”

“V gospodarstvu tudi trpimo.”

“Pol leta imajo počitnic.”

Ker pa imam danes preveč časa in poleg tega še PMS, na nebu pa sije polna luna, si bom privoščila malo zabave. Moram preveriti, če stereotipi o učiteljih še veljajo.

1. KOMENTAR

Ja, med dopustom pa res ne delam nič. Skrbi me za otroške hrbtenice, ki morajo nositi tako težke šolske torbe. Zagotovo sem jaz kriva, ker pišem tako debele učbenike in otroci morajo zaradi mene nositi te učbenike v šolo.

A lahko samo povem, da večina staršev, ki pridejo v šolo po otroka, TAKOJ vzame njihovo torbo in jo nese.

2. KOMENTAR

Res narediš v dveh urah? Škoda, ker mi starši niso sami rekli, da naj ne delam gradiva, če lahko oni naredijo. Oh, zlomka!

Nekateri smo dobili višjo plačo v času korone. Pa ne zaradi nadobremenitve. Vsi niso dobili višje plače. Pri nas je ravnatelj zrihtal preko občine. Jojmene, niti centa več nam ne bi privoščili? Zakaj pa so v zdravstvu dobili dodatek? Ali oni niso lenuhi? Oh, kaj se sploh primerjam z njimi. Učitelji smo itak čisto neizobraženi. Zakaj sploh obstajamo?

3. KOMENTAR

Kako pa model ve, kaj vse imamo na faksu? Ja, v resnici je Pedagoška fakulteta v Ljubljani bila zasnovana kot umobolnica. Res, pozna se nam. Pacienti smo.

4. KOMENTAR

Uf, tale model pa res ne da miru. Se strinjam z njim, da včasih res delam 5 ur ali manj. HAHAHHAHA. Zadnjič sem šla domov ob 11.20 h. HAHAHAHA.

5. KOMENTAR

Ja, ministrici za šolstvo sem napisala mail, če smo lahko raje v šoli. Sploh ne vem, zakaj smo imeli sto in eno izobraževanje o delu na daljavo, če ga pa zdaj sploh ne bi imeli?

6. KOMENTAR

Opa, gostilnca! Kar 40 lajkov si dobila! Kakšnega 100 % dodatka? Od česa? A dvojno plačo? Glede na to, da je komentar star že več tednov, upam, da je gostilnica dojela, ali je covid lažen ali ne.

7. KOMENTAR

To je tista fora. Primerjanje z drugimi poklici. O joj, a zdravniki delajo nadure? Mi tudi delamo nadure. O joj, učitelji delajo samo 22 ur na teden? Mi v proizvodnji delamo 50 ur na teden.

Hvala, reakcionar, da si me opomnil, kaj si zaslužim. Pekel!

8. KOMENTAR

Ali si predstavljate, da bi bil na 24. ur članek z naslovom: Pregoreli učitelji. Sam ej, ta komentar je bil napisan 8. 8. Mijavci, tvoje predvidevanja se bodo morda uresničila! Danes so nam neuradno napovedali še en teden počitnic. HAHAHAHAA.

9. KOMENTAR

Joj, model. A maš ti preveč časa? Učitelji delajo samo 5 ur na dan, ti pa 10 ur na dan visiš na 24. ur? Še dobro, da smo učiteljice označene kot kure. Menda tut slepa kura zrno najde. Bi ga morala katera kura po stročnicah med nogami udarit, da bi Model prišel k pameti.

10. KOMENTAR

Tale komentar sem pa že večkrat videla. HAHAHAHHAHA. Zelo podjetno, Zentrum!

11. KOMENTAR

Ja, ker si počitnice izmislimo mi, da ji potrebujemo, in ne učenci.

12. KOMENTAR

Opaaaa, Franci, kakšna podjetnost! In kakšna podpora! Oh, klobasaš no. Ti bi bil za v parlament. HAHA.

13. KOMENTAR

Premišljujem, če mogoče te komentarje piše ena in ista oseba iz različnih profilov. UČNI NAČRT ZA VSAJ EN MESEC NAPREJ. HAAHAHAHAHAH. Dragi Ivan, nimaš pojma, pa hočeš izpasti, kot da ga imaš. Učni načrti so znani za celo leto. Mislim, dejansko učni načrt nima nekaj veze z letom. Ne piše, kaj moraš delati septembra, kaj oktobra …

14. KOMENTAR

O, fak! Ta komentar sem prihranila za konec. Sploh nimam nič za povedat, ker je vse čisto res! HAHAHA.

Zaradi takih osebkov, sem nekoč dobila idejo za objavo z naslovom Učitelji hodijo ob 12h domov? Za trak naj grejo delat!

Ob branju takih komentarjev sem se včasih jezila. Danes pa se jim le smejim, ker vem, kakšno je stanje v šolstvu. To ve tudi večina mojih kolegov. Za ostale mi je vseeno. Pedagoška fakulteta je odprta za vse. Jaz imam jurja evrov plače in tri mesece dopusta. Aja ne, letos ga bom imela verjetno kar do božiča. Torej pol leta.

Pojejte se.

😀

(2) komentarja

  1. Draga Štefka, meni pa po cca 6 letih dela v šolstvu dol visi, kaj o našem poklicu pravijo drugi. Vidim in slišim ‘Aja, ti imaš spet počitnice’, vidijo in slišijo pa drugi tudi mene med letom, ko delam med vikendom, zvečer in pač ves čas niham med preveč dela in počitnicami. Pomembno je, kako svoje delo dojamemo sami. Marsikdo od zunaj je itak prepričan v svoje in se ne da.

    1. Tuhtarije pravi:

      Ja, človek nič ne doseže pri ljudeh, ki so prepričani v svoje. V bistvu zakaj bi hotel kaj doseči, se strinjam s tabo, da je pomembno, kako mi dojemamo svoje delo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja