L kot ljubica

V okviru delavnic pisanja kratke zgodbe smo imeli nalogo, da napišemo zgodbo, ki vsebuje enega izmed uvodov (o katerih smo se učili) in zapletov (o katerih smo se učili).  Za uvod sem si izbrala dialog, za zaplet pa ljubezen (ski trikotnik). Zgodba je nastala v zelo kratkem času. V bistvu bi se lahko še nadaljevala. Pa se ne. Zato, da imam nekaj na hitro za objavit na blog . 😀

L kot ljubica

»Kaj je to?« je Jasna zasikala Goranu, ko mu je pred očmi mahala z njegovim telefonom.
»Ja, to so moji SMS-i, a ne vidiš?« je zmedeno zatrdil in si popravil očala.
Jasna je izbuljila oči in globoko vdihnila. »Res? A misliš, da sem slepa? Si dopisuješ sam s seboj?«
Goran je rahlo prhnil, kot da ne bi razumel, kaj mu žena hoče povedati. »Ja, poln pomnilnik imam, pa sem malo zbrisal sporočila.«
»Kdo je L?«
Goran je nenadoma utihnil in začel prestopati z ene noge na drugo. Zazrl se je čez okno sedmega nadstropja v njunem stanovanju, na igrišče, ki je prekipevalo od otrok. Še dobro, da jima ni uspelo narediti pamža, je pomislil.
»No, a me imaš za norca? Kdo je L? Laura? Leja? Lidija?« je norela Jasna. »Kako pa imaš mene shranjeno v imeniku? Mogoče Z, kot zategnjenko, a?«
Točno to, si je mislil Goran. Odkar je Jasna vstopila v menopavzo je bila še bolj zatežena. »Spet si pustil štumfe pod posteljo«, »stuširaj se«, »spet pir piješ«, »si kupil banane v akciji?«.
Ni se hotel ločiti, saj ju je vezal skupni kredit. Še malo zdrži, pa bo, si je govoril. Še kakšno leto, pa se jo boš rešil. Malo dlje je ostajal na šihtu, malo dlje v baru, malo dlje na večerni odbojki, pa so hitreje minili dnevi.
Jasna je hodila po dnevni sobi kot podivjan konj. Plitko je dihala, vsake toliko nekaj prhnila in butnila v kos pohištva, ki ji je prišel naproti.
»Sej ne morem vrjet. Pa ne mi rečt, da je kakšna izmed tvojih debelušnih sodelavk?«
Goran se je usedel na kavč in gledal v tla. Slutil je, da bo ta dan kmalu prišel. Samo počakati mora, da se Jasna razbesni do konca. Potem bo verjetno začela tlačiti njegova oblačila v kovčke in mu zmetala stvari v obraz za vseh 20 let nazaj. Zakaj mu je bilo to tako znano? To je že videl, v filmih. Ha! Ni si predstavljal, da bo njegovo življenje pri 55. postala prava drama.
»Pokliči jo in daj na zvočnik. Ta trenutek!« je izbruhnilo iz Jasne. Stopila je do njega tako blizu, da je lahko kot pod mikroskopom videl vsako njeno gubico in sive lase, ki jih je po njenih besedah povzročil on.
Opazil je, da so ji žile na vratu tako izstopile, da se bodo ravnokar razpočile in se bo kri razlila po lakirani masivni klubski mizici, ki jo je kupil v second hand trgovini s pohištvom, ona pa je mislila, da jo je posebej zanjo naročil v Lesnini. Njun zakon je bila ena sama laž, je pomislil. L kot laž.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja